Transfagarasanul – considerat de multi cel mai frumos drum din lume

Soaseaua Transfagarasan strabate Muntii Fagarasului de la nord la sud prin trecatoarea Balea, fiind una dintre cele mai inalte sosele din Europa.

transfagarasanul

Drumul a fost construit sa treaca peste Muntii Fagaras pentru a face legatura dintre Transilvania si Muntenia. Soseaua urca pana la altitudinea de 2034 de metri. S-au executat terasamente in volum de 1,5 milioane metri cubi, 830 de lucrari transversale, din care 27 de viaducte si poduri si 290 mii metri cubi de zidarie. Constructia lui a inceput in 1970 si a durat 4 ani. Din pacate, in tipul lucrarilor si-au pierdut viata intre 40 (oficial) si 400 (neoficial) de oameni.

Parcurgerea Transfagarasanului este o provogare pentru orice sofer. Drumul in serpentine si in rampa face ca viteza medie de rulare sa fie in jur la 40 de km/h. Mai trebuie sa adaugam ca drumul poate fi parcurs cu masina doar pe timpul verii, sau cat timp este vreme calda.

Acesta sosea reprezinta si una din cele mai interesante atractii turistice ale Romaniei, atragand turisti din toata lumea. Cunoscut ca si DN7C, drumul are o lungime de 151 km, pe doua benzi de circulatie, incepe din localitatea Bascov si se termina in localitatea Cartisoara, fiind si legatura dintre Muntenia si Transilvania.

Tunelul rutier Capra-Balea Lac, strabate muntele Paltinul, intre cotele 2025-2042 metri, fiind a doua constructia rutiera situata la cea mai inalta altitudine din Romania, dupa Transalpina (care ajunge pana la 2145m). Tuneleul are o lungime de 887 metri si este cel mai lung tunel rutier din tara.

Pe parcurs gasim urmatoarele atractii turistice: Balea Lac, Cascada Balea, Barajul Vidraru sau Hotelul de Gheata (iarna, deschis cam 3 luni pe an).

Este fara discutie una dintre cele mai spectaculoase sosele din Europa, fiind considerata de unii “cel mai frumos drum din lume”.

Iata mai jos o filmare a celor de la emisunea Top Gear, care au fost Romania, special pentru a filma pe aceasta sosea, pentru BBC.

Cauta si Cazare Balea Lac

Copyright © Descopera Romania | Acest articol ne apartine si NU poate fi copiat.

Copyright © http://adriansuhan.ro/ Fotografiile din articol ne apartin si nu pot fi copiate. Daca totusi doriti sa folositi unele fotografii va rugam sa postati un LINK spre aceasta pagina.

imagine superba cu transfagarasanul
Imagine superba cu Transfagarasanul / Foto de: Descopera.Net

Leave a Reply

Your email address will not be published.