Parcul National Serengeti – Tanzania

Cred ca Serengeti este un loc magic unde in fiecare zi poti trai o alta experienta. Parcul National Serengeti se afla in Tanzania (Africa). Conform statisticilor, parcul este vizitat anual de aproximativ 90.000 de turisti.

In 1913 americanul Stewart Edward White a fost primul alb care a calcat prin zona. Pana la acel moment, Massai, locuitorii acelor zone, nu mai vazusera un om alb. Oamenii locului au denumit zona unde traiau, Serengeti, denumire preluata apoi pentru tot Parcul National din zona.

serengeti
Imagine de 4144132 de la Pixabay

Este o intindere vasta unde traiesc o multime de specii de animale. Aceasta zona insa trebuie si protejata, de oameni cu suflet, pentru ca sunt multi rau voitori care ucid animalele. Aria protejata a parcului acopera peste 30.000 km patrati de campii, savana, rauri si paduri.

Se estimeaza ca peste 3 milioane de animale strabat permanent campiile parcului precum: animale mare (girafe, elefanti, bivoli sau hipopotani), animale medii (lei, gheparzi, hiene, leoparzi, caini salbatici) si mari turme de animale ierbivore (impala, petterson, zebre, vitei salbatici si alte copitate). Aici mai traiesc si peste 500 de specii de pasari, precum vulturi, struti, flamingo sau berze. Dintre reptile, cu siguranta gasim serpi si crocodili, dar nu numai.

In Serengeti traiesc si oameni (nu in interiorul parcului), comunitati care au si scoli si care au invatat in timp sa se protejeze de viata periculoasa de acolo. Locatiile umane sunt interzise in Parcul National Serengeti, cu exceptia celor care se ocupa de parc si a celor care il pazesc. La infiintarea Parcului, in 1951, populatia din zona a fost mutata regiunea Ngorongoro.

Poate te intereseaza si Cazare in zona Serengeti

parcul national serengeti
Imagine de VASUKI BELAVADI de la Pixabay

In continuare va prezentam cateva filmulete cu viata salbatica din Parcul National Serengeti (Serengeti Wildlife).

Viata salbatica in Serengeti – Partea 1
Viata salbatica in Serengeti – Partea 2

Surse si adrese web utile:
https://fzs.org/en/projects/serengeti-conservation/
https://serengeti-national-park.com/
https://www.serengetinationalpark.com/

Copyright © Descopera Lumea | Acest articol ne apartine si NU poate fi copiat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.