Palma – Monumentul Drumarilor – Curiozitati si fotografii

Monumentul care reprezinta o mana (palma) indreptata in sus, are aproape 7 metri inaltime si a fost construit in anul 1968, la altitudinea de 1000 de metri, intre localitatile Sucevita si Ciumarna.

palma monumentul drumarilor fotografie

Informatii generale si curiozitati despre Monumentul Drumarilor

Monumentul a fost ridicat ca un omagiu pentru realizatorii drumului national Sadova-Radauti (toti care au contribuit), drum la care s-a lucrat din anul 1949 pana in 1968. Acesta are o lungime de 51 de kilometri, avand construite pe traseul lui 19 poduri si 180 de podete din beton armat.

Monumentul a fost proiectat de inginerul stagiar de la ICT Iasi, Radu Andrei, iar constructia acestuia a durat 2 luni.

Palma a fost construita din fier si beton armat, materiale care erau de baza in constructii in acea perioada. Forma de mana a fost data pentru a simboliza munca si forta.

Pe monument este montata si o placa din marmura pe care este inscriptionat: Constructia Drumului National Sadova – Radauti s-a terminat in anul 1968 de catre Santierul de Drumuri Suceava din Intreprinderea Constructii-Transporturi Iasi. Beneficiar Directia Regionala Drumuri si Poduri Iasi.

Monumentul a fost reabilitat in 2006, fiind revopsit si reparat partial in zonele care incepuse sa se degradeze.

Se spune ca la constructia drumului au lucrat peste 1500 de muncitori, monumentul fiind ridicat ca o recunoastere pentru toti acesti oameni.

In continuare iata si cateva fotografii cu monumentul si din imprejurimi

imagine cu palma monumentul drumarilor
Palma – Monumentul Drumarilor
imagine cu drumul sadova radauti de la monumentul drumarilor
Drumul Sadova – Radauti
peisaj de la monumentul drumarilor de la 1000 de metri suceava
Peisaj de la Monumentul Drumarilor
drumul care duce spre radauti, de la monumentul drumarilor palma
Drumul care duce spre Radauti

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Monumentul_Drumarilor

Copyright ©Acesta este un articol Descopera.Net, copierea lui este interzisa fara acordul nostru. Daca totusi doriti sa copiati partial din text sau sa folositi imagini, va rugam sa adaugati un link spre acest articol. De asemenea, fotografiile din articol ne apartin si nu pot fi copiate fara acordul nostru sau fara un link spre aceasta pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.