OZN-ul din Padurea Hoia Baciu

In comuna Baciu din judetul Cluj exista o padure care era inclusa in 2014 in primele cele mai infricosatoare (ciudate) paduri din lume, intr-un clasament realizat de Movie Pilot.

Padurea Hoia este prezentata in acest clasament ca avand tot felul de fenomene paranormale si ca persoanele care ajung in unele zone se plang de stari de rau, anxietate, arsuri si rosiata pe piele, sau zgarieturi misterioase.

De asemenea, se mai spune ca oamenii au senzatia ca sunt urmariti cand intra in aceasta padure, timp in care se aud sunete ciudate.

Padurea are aceasta reputatie din vremuri indepartate, numele ei venind de la un cioban care a disparut fara urma, impreuna cu cele 200 de oi ale sale. Se crede ca padurea ar avea o vechime de cel putin 400 de ani.

OZN-ul din Padurea Hoia Baciu

Chiar daca localnicii stiau de mult despre ciudateniile padurii, multi ferindu-se sa vorbeasca despre ea, Padurea Hoia a devenit celebra in anul 1968 (18 august), atunci cand Emil Barnea, aflat in plimbare cu alte trei persoane, ajuns in Poiana Rotunda a fotografiat un obiect zburator neidentificat. Probabil o sa spuneti ca sunt atatea fotografii cu OZN-uri si multe din ele sunt false, ceea ce este posibil, doar ca la acea vreme nu existau tehnicile de falsificare de acum, iar fotografiile lui Barnea au fost considerate de specialisti ca fiind fara doar si poate reale, acestea fiind clasificate ca si fiind “cele mai clare imagini ale unui OZN fotografiat in Romania”.

De altfel, fotografiile au fost verificate si de specialisti ai agentiilor de presa din acele timpuri care le-au declarat ca fiind autentice.

Ulterior fotografiile au ajus si peste granite fiind prezentate in cadrul Congresului International de Ozeonologie din Acapulco, de catre profesorul C.S. Vonkeviziczky. Dupa acest moment fotografiile au fost preluate de revistele din toata lumea, care se ocupau cu cazuistica OZN.

Articole din ziare

Romania Libera (miercuri, 18 septembrie 1968)

Scanteia (miercuri, 18 septembrie 1968)

Surse si adrese web utile:

Cazare Baciu Cluj

https://clujwebstory.ro/celebrare-%C8%8Bn-padurea-hoia-baciu-povestea-lui-emil-barnea/

https://terramirabilis.ro/2018/02/08/hoia-baciu-padurea-si-ozn-urile-un-articol-un-articol-bonus/

http://baciucluj.ro/totul-despre-padurea-hoia-baciu/

Leave a Reply

Your email address will not be published.