Fotografii Tricolorul Romanesc

Drapelul national romanesc este reprezentat de tricolorul cu benzi verticale, albastru, galben si rosu.

Se pare ca aceste culori au fost folosite inca din vechime, ele fiind regasite si pe diplome emise de Mihai Viteazu, dar si pe picturi de pe panza drapelului rascoalei lui Tudor Vladimirescu.

Tricolorul a fost adoptat intai in tara Romaneasca, in 1834 ca drapel de lupta, cand domnitorul reformator Alexandru D. Ghica a supus aprobarii sultanului Mahmud al II-lea modelul drapelelor si pavilioanelor navale de lupta. Acest model era un „steag cu fata rosie, albastra si galbena, avand si acesta stele si pasare cu cap in mijloc”. Curand, ordinea culorilor a fost schimbata, astfel incat galbenul sa apara in centru. La inmanarea drapelelor, domnitorul a spus, printre altele.

in 1840, ca sa diferentieze drapelul de lupta de cel de razboi, domnitorul Ghica a adoptat un nou model pentru cel dintai: tricolor rosu-galben-albastru, cu rosul in partea superioara si latimi egale ale benzilor. in centru se afla un scut alb bordat cu aur si mobilat cu acvila valaha, incoronata princiar si cruciata. Citeste mai multe din istoria drapelului aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Drapelul_Rom%C3%A2niei

Surse foto: http://adriansuhan.ro/ si Descopera.net

Aceste fotografii ne apartin. Este interzisa copierea lor fara acordul nostru. Daca totusi doriti sa copiati unele imagini va rugam sa adaugati un link spre acest articol.

S-ar putea sa va intereseze si:
1 Decembrie – Ziua Nationala a Romaniei

Leave a Reply

Your email address will not be published.