Insulele din Zanzibar au devenit o atractie turistica si pentru multi romani pentru ca acolo se poate merge si in perioadele friguroase de la noi. Ne propunem sa va prezentam in acest articol aceaste insule minunate.

Turism
Aflate la circa 6000 de kilometri de Romania, insulele Zanzibar (Pemba si Unguju) sunt cunoscute pentru plajele minunate, fiind un locuri foarte potrivite pentru un concediu de poveste. Pe langa plaje, insulele sunt inconjurate de recife vii, Zanzibar fiind astfel si o destinatie primara pentru scufundari. Acest lucru se datoreaza apei calde, vizibilitatii excelente, a curentilor slabi si a abundentei de pesti colorati, fiind ideala pentru scufundatorii incepatori care vor ttrai o experienta de neuitat a vietii salbatice subacvatice din zona.
Insula Unguju, situata pe coasta Swahili, este separata de regiunea continentala a Tanzaniei de un canal de circa 56 km latime si are 67 km lungime si 23 de km latime. Langa insula Zanzibar gasim si insula Pemba si alte cateva insulite mai mici.
Pentru ca este aproape de ecuador, clima insulei este calda pe tot parcursul anului. Clima specifica zonei este tropicala de savana, caldura verii fiind adesea racita de brize marine puternice. Regimul precipitatiilor se imaprte in doua sezoane principale, unul maxim in perioada martie, aprilie si mai, si unul secundar in lunile noiembrie si decembrie. Lunile dintre aceste perioade sunt cu ploi mai putine.
Turismul este principalul generator de venituri pentru insulele din zona cu aproximativ 25% din totalul veniturilor.
Principalul aeroport al insulei este Abeid Amani Karume International Airport care si-a crescut capacitatea in 2013 si care poate primi pana la 1,5 milioane de pasageri anual.
Zanzibar este o destinatie pe tot parcusrul anului, valorile medii maxime pe timpul zilei fiind intre 28 si 32 de grade celsius, in timp ce valorile mimine nocturne sunt intre 20 si 25 de grade celsius.
Culinar in Zanzibar
Istoria lunga si tragica din Zanzibar a creat una dintre cele mai interesante bucatarii africane. Aici gasim mancare combinata, un amestec delicios de traditii culinare indiene, arabe, chineze, portugheze si africane, toate avand la baza prezenta condimentelor. Daca ajungeti in zona consumati fructe, caracatita curry, urojo, ciorba pe baza de turmenic si nuca de cocos, prajituri crocante sau cartofi condimentati.
In Zanzibar o sa gasiti un lucru interesant, ouale au galbenusurile albe. Gustul nu este diferit de ouale noastre, doar ca acolo pasarile se hranesc cu boabe care le fac sa produca astfel de oua.
Ca si bauturi trebuie sa incercati ceaiurile locale precum tangawizi chai cu vanilie. Aveti grija in zona la bauturile alcoolice pe care ar trebuie sa le puneti in geanta, sa nu fie la vedere cand mergeti pe strada, prin orase.
Curiozitati incredibile despre Zanzibar
Freddie Mercury, solistul trupei Queen, s-a nascut in Zanzibar, in 1946, numele sau de nastere fiind Farouk Bulsara.
Zanzibar nu este doar o insula ci un grup de insule situate chiar langa coasta Africii de Est. Exista doua mari insule principale, Pemba si Unguja, aceasta din urma fiind deseori denumita in mod informal “Zanzibar”.
Capitala Zanzibarului nu este Stone Town, asa cum crede multa lume, ci orasul Zanzibar. Stone Town este locul istoric din orasul Zanzibar, renumit pentru strazile inguste, cladirile istorice si pietele cu condimente antice. Orasul antic Stone Town este practic un mic labirint, fiind declarat patrimoniu cultural UNESCO in 2000.
Insuele din zona sunt denumite si insuelele condimentelor, datorita activitatilor economice in domeniu, exportul de condimente (cuisoare, nucsoara, scortisoara, piper negreu) fiind pe locul doi, dupa turism.
Zanzibar a fost prima tara din Africa care a introdus televiziunea color, in anul 1973.
In Zanzibar a avut loc cel mai scurt razboi din istorie, razboiul dintre Regatul Unit si Sultanatul din Zanzibar, care a avut loc pe 27 august 1896 si care a durat intre 38 si 45 de minute.
Ziua nationala a Tanzaniei are loc pe 26 aprilie, ocazie cu care se comemoreaza fondarea Tanzaniei moderne prin unirea dintre Tanganyika si Zanzibar, la 26 aprilie 1964.
Majoritatea populatiei este musulmana, islamul fiind practicat la scara larga. In Zanzibar exista insa si o minoritate crestina, catedrala din Stone Town fiind un punct de reper important, mai ales dupa lucrarile de restaurare din 2016, care au costat in jur de 1 milion de euro.
Resorturi din Zanzibar
In Zanzibar gasiti unele dintre cele mai elegante statiuni de lux din Africa de Est, fiind un contrast puternic cu restul insulei care are dificultati economice, venitul mediu al unui om de acolo fiind de circa 1 dolar pe zi.
Daca sunteti in cautarea unei evadari, aici veti gasi resorturi care ofera pachete all-inclusive si discoteci pe plaja. Daca doriti experiente mai diferite puteti gasi si paradisuri insulare care se combina cu ritmul vietii din zona.
Iata mai jos cateva resorturi si hoteluri din zona cu specificatia ca acesta nu este un clasamet. Vrem doar sa vedeti cum se prezinta resorturile. De asemenea, acestea sunt doar cateva dintre ele din zecile existente.
Hotel Verde – Azam Luxury Resort & SPA – Camere si apartamente elegante intr-un hotel de lux, cu piscina in aer liber, restaurant rafinat si SPA. Cauta cazare AICI !

Protea Hotels Zanzibar Mbweni Ruins – Camere relaxante intr-un hotel premium, cu piscina (lagoon-style), restaurant si acces la plaja. Cauta cazare AICI !

Zanzi Resort – Hotel Zanzibar – Cazare in bungalouri acoperite cu paie, intr-o statiune de lux cu mese in aer liber si centru SPA. Cauta cazare AICI !

Uroa Bay Beach Resort – Complex superb la malul marii cu restaurant in aer liber, piscine si plaje private. Cauta cazare AICI !

White Paradise Zanzibar – Sanctuar tropical confortabil in care se simte briza marii, cea mai mare piscina de pe insula, relaxare si romantism in mijlocul culorilor vibrante ale Zanzibarului. Cauta cazare AICI !

Ngalawa Hotel & Resort – Vile rafinate in hotel de lux, cu restaurant, baruri, club de noapte, SPA si 2 piscine. Cauta cazare AICI !

Azao Resort & SPA – Vile cu balcoane intr-un resort petru relaxare, cu restaurant, bar, piscine si acces la plaja. Cauta cazare AICI !

Surse si adrese web utile:
https://en.wikipedia.org/wiki/Zanzibar
https://www.suretravel.co.za/blog/10-amazing-facts-about-zanzibar
https://roadsandkingdoms.com/2015/14-things-to-know-before-you-go-to-zanzibar/
https://www.african-adventures.co.uk/10-things-that-you-didnt-know-about-zanzibar/
In continuare va propun sa vedem Zanzibarul in imagini prin galeria de fotografii de mai jos care sper sa va placa.










Copyright ©. Acesta este un articol Descopera.Net, copierea lui este interzisa fara acordul nostru. Daca totusi doriti sa copiati partial din text sau sa folositi imagini, va rugam sa adaugati un link spre acest articol.