Despre pescarusi – Descriere, curiozitati si fotografii

Pescarusii sunt pasari marine care fac parte din familia Laridae (ordinul Charadriiformes) care contine peste 50 de specii.

fotografii pescarusi

Despre pescarusi – descriere si morfologie

In functie de specie, pescarusii au marimi cuprinse intre 30 si 80 de cm. Acestia au ciocul incovoiat, aripi subtiri si ascutite si trei degete la picioare, prinse cu o membrana care le usureaza deplasarea pe apa. Culoare penajului este alb-cenusie, fiind diferite de la specie la specie, unele specii avand marcaje variabile pe spate si cap. Masculii sunt doar cu un pic mai mari decat femelele, in timp ce puii au de obicei o culoare gri-cenusie. Acestia devin adulti cam la 4 ani de la eclozare. Pescarusii pot trai pana la 30 de ani.

Pescarusii traiesc de obicei la malul marilor si fluviilor mari, dar sunt si specii care traiesc in largul marii sau unele specii care s-au adaptat la mediul urban.

Dieta si hrana. Oportunisti adaptabili, pescarusii se hranesc cu insecte, moluste si crustacee de pe plaje, viermi de pe campuri, pesti de-al lungul tarmurilor sau resturi de pe nave sau fabrici de conserve. Unele dintre specii nu se sfiesc in a ataca ouale si puii altor pasari. De asemenea, sunt considerati a fi niste hoti experti pentru ca indraznesc sa fure mancarea de la alte pasari si chiar de la oamenii de pe plaje. Sunt si pasari inteligente, de exemplu cand se hranesc cu moluste pe care le arunca pe stanci sau roci pentru a se sparge astfel incat sa se deschida pentru a le putea manca.

Reproducerea. Pescarusii traiesc in colonii avand cuiburile pe sol sau pe stanci. Femela depune intre 2 si 4 oua in cuib, care sunt incubate si pazite cu inversunare de parinti. Puii eclozeaza intre 3 si 6 saptamani dupa care sunt hraniti la cuib, de parinti, pana la varste suprinse intre 3 si 9 saptamani. Majoritatea pescarusilor se reproduc o singrua data pe an si au doi sau trei pui.

Curizitati despre pescarusi

  • Pescarusii pot alerga si inota din prima zi de eclozare.
  • In trecut erau victime are comertului, fiindu-le folosite penele ca decoratiuni pentru palariile femeilor.
  • Familia pescarusilor se formeaza din mascul si femela pe viata, fiind recunoscuti ca parinti atenti si grijulii.
  • Pescarusii pot bea atat apa dulce cat si apa sarata de mare. Pot bea apa sarata pentru ca au o pereche de glande special concepute pentru a curata apa de sare.
  • In simbolistica americanilor nativi, pescarusii reprezinta atitudinea versatila lipsita de griji, dar si libertatea.
  • Majoritatea speciilor de pescarusi sunt treji ziua si dorm noaptea. Le place sa doarma pe plaje, dar pot dormi si pe lacuri sau ape calme.
  • Pescarusii sunt inteligenti in comparatie cu alte pasari.
  • Am vazut mai sus ce au in meniu, dar trebuie spus ca pescarusilor le place carnea mai mult decat orice.

Surse si adrese web utile:
https://www.britannica.com/animal/gull
https://onekindplanet.org/animal/seagull/
https://kids.kiddle.co/Gull

In continuare iata si o galerie de fotografii cu pescarusi (10 imagini)

pescarus in zbor la malul marii
Pescarus in zbor la malul marii
pescarusi in delta dunarii
Pescarusi in zbor – Delta Dunarii
pescarus la rasarit in delta dunarii
Pescarus la rasarit – Delta Dunarii
pescarus cu hrana in cio in delta dunarii
Pescarus cu hrana in cioc
pescarus frumos care zboara
Pescarus in zbor
pescarusi constanta fotografie
Pescarusi – Constanta
pescarus
Pescarus – Constanta
laridae gull photo on danube delta
Pescarus – Delta Dunarii
beautiful laridae gull cub
Pui de pescarus – Constanta
pui de pescarus in zbor
Pui de pescarus in zbor – Constanta

Copyright ©Acesta este un articol Animalele Lumii, copierea lui este interzisa fara acordul nostru. De asemenea, fotografiile ne apartin (http://adriansuhan.ro/natura/ / https://www.facebook.com/paulsuhanphotography). Daca totusi doriti sa copiati partial din text sau sa folositi imagini, va rugam sa adaugati un link spre acest articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *