Despre papadie – Curiozitati, beneficii pentru sanatate si fotografii

Papadia este originara din Europa, dar se gaseste si in regiunile temperate din emisfera nordica. Frunzele, florile si radacina plantei au fost utilizate in mod traditional in medicina mexicana si la unele medicamente in America de Nord, fiind bogata in substante nutritive. Papadia, buruiana omniprezenta incapand de primavara, este o planta cu flori apartinand familiei Asteraceae. Mai poarta si denumirea de: dinte de leu, andive salbatice, laptuca, floarea gainii, papalunga, crestatea, cicoare, lilicea sau mingea de puf.

papadia galbena fotografie

Papadia are in jur de 30 de specii si poate fi gasita in intreaga lume. Creste in locurile cu lumina solara adecvata, cum ar fi pajisti, margini de padure, peluze sau gradini.

Astazi, papadia este promovata ca tonic digestiv, ca diuretic natural si ca fiind utila pentru diverse afectiuni, precum reducerea inflamatiei sau pentru probleme ale sistemului digestiv.

Considerate ca fiind originare din Marea Mediterana, plantele de papadie erau conoscute destul de bine de vechii egipteni, romani si greci. Frunzele si radacina plantei au fost utilizate medicamentos ca tonic pentru indepartarea toxinelor din sange, dar si ca diuretic usor pentru imbunatatirea functionarii sistemului digestiv. Medicii antici au descoperit ca papadia era benefica in multe probleme, inclusiv: febra, dureri de dinti, artrita, anemie, diabet, probleme ale vezicii bilizare, arsuri la stomac, tulburari ale ficatului, stomacului si rinichilor.

Cu toate acestea, momentan avem foarte putine dovezi stiintifice convingatoare care sa sustina ca utilizarea papadiei pentru orice afectiuni de sanatate este utila.

Utilizarea papadiei in cantitati frecvente in alimente este considerata sigura, in general, dar stim mai putine lucruri despre administrarea acesteia in cantitati mari. Trebuie spus ca unele persoane sunt alergice la papadie. Astfel, persoanele care sunt alergice la plante precum: ambrozia, crizantema sau galbenelele sunt probabil alergice si la papadie.

In concluzie putem spune ca papadia are multe potentiale beneficii pentru sanatatea organismului uman, dar trebuie sa spunem ca unele dintre acestea necesita cercetari suplimentare pentru a fi doveditata eficacitatea. Utilizata ca supliment alimentar poate fi o solutie sanatoasa pentru dieta unei persoane, dar ca si in cazul altor suplimente alimentare ar fi bine sa discutati cu un medic inainte de a le utiliza.

Curiozitati despre papadie

Este singura planta din lume care in timpul vietii poate reprezenta 3 corpuri ceresti: soarele (floarea galbena), luna (mingea de puf) sau stelele (semintele dispersate ale pufului).

Fiecare parte a plantei este utila: radacina, frunza si florile. Utilizarile sale includ colorant, aliment si medicament.

Semintele de papadie pot fi transportate de vand pana la o distanta de 7-8 kilometri.

Insectele, fluturii si unele pasari consuma semintele sau nectarul papadiei.

Papadia este polenizata de diferite tipuri de insecte. Floarea galbena a plantei devine o minge de puf care cuprinde multe fructe cunoscute sub numele de achene. Semintele de papadie au o extensie asemanatoare unui disc care serveste drept parasuta si ajuta la dispersarea prin vânt.

In medicina populara, papadia este utilizata pentru tratarea tulburarilor hepatice si a infectiilor. Ceaiul facut din papadie serveste ca diuretic.

CulinarPapadia in bucatarie

Papadia poate fi utilizata si in bucatarie, frunzele acestei plante putand fi consumate fierte sau crudse, sub diferse forme, in supe sau salate. De obicei, frunzele tinere sunt consumate in salate in timp ce frunzele mai batrane sunt fierte. Salata de papadie poate fi insotita de oua fierte. Frunzele sunt bogate in vitaminele A si C, dar si in fier, fosfor si potasiu. In Polonia, dar si in alte parti ale lumii, florile de papadie sunt folosite pentru a se face gemul din flori de papadie. De asemenea, papadia mai poate fi folosita si la realizarea unor sucuri.

Surse si adrese web utile:
https://www.nccih.nih.gov/health/dandelion
https://www.allamericanturf.com/blog/interesting-fun-dandelion-facts/
https://en.wikipedia.org/wiki/Taraxacum_officinale

Fotografii cu papadii galbene

fotografie papadie galbena
papadie galbena de primavara fotografie macro
Fotografie macro cu o papadie galbena de primavara
camp de papadii intr-un parc de joaca
Camp de papadii intr-un parc de joaca
camp galben de papadii primavara dandelion yellow field photo
Camp galben de papadii primavara

Iata mai jos si cateva fotografii superbe cu papadii inflorite

puf de papadie inflorita fotografie macro superba
Fotografie macro puff de papadie
sping blow ball dandelion photos fotografie macro puff de paapdie
Spring dandelion blow ball macro picture
fotografie papadie puff ball dandelion bloom photos
macro dandelion blow ball picure puff ball golden light
Golden light dandelion puff ball

Copyright © Acesta este un articol Descopera.Net, copierea lui este interzisa fara acordul nostru.De asemenea, fotografiile ne apartin (Paul S Photography). Daca totusi doriti sa copiati partial din text sau sa folositi imagini, va rugam sa adaugati un link spre acest articol.

Suplimete alimentare din papadie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *