Despre motivare – Cum sa te motivezi pentru a avea succes in afaceri si in viata, cum sa-ti motivezi oamenii, fotografii

Motivatia este un motiv pentru anumite actiuni si obiective. Cum sa te motivezi, cum sa-ti motivezi oamenii, factori de motivare care va imping spre succes.

Imagine de: Fab Lentz

Motivatia unui individ poate fi inspirata de forte exterioare (motivatie extrinseca) sau de el insusi (motivatie intrinsesca). Stapanirea motivatiei pentru a permite o practica sustinuta si pentru a obtine rezultate este esentiala pentru realizari de nivel inalt, de exemplu, in domenii precum: sportul, medicina sau muzica, dar nu numai acestea.

Motivatia este cosiderata unul din cel mai importante motive pentru a merge mai departe.

Pentru a conduce oamenii trebuie sa ii motivati, dar pentru acest lucru trebuie sa fiti capabil sa va puteti motiva singur. Ca sa reusiti sa motivati o persoana trebuie sa o determinati sa adopte imaginea succesului.

Daca o persoana este motivata in privinta unei probleme din viata sa, curand va incepe sa se simta mai motivata in general. Concentrati-va pentru motivarea unei persoane pe un subiect din viata persoanei respective sau un subiect legata de munca sa.

Incurajati si laudati oamenii, atunci cand merita, ajutati-i sa vada progresul pe care l-au facut deja si felul in care acesta se incadreaza in viziunea finala, insa trebuie sa va repartizati sustinerea – timpul, laudele, rabdarea – in asa fel in cat sa va ajunga pana la sfarsit. Laudele si aprecierile trebuie oferite intr-o maniera in care stiti sigur ca vor fi intelese.

Trebuie sa cautati mai adanc in dumneavoastra pentru a gasi un factor de motivare care sa va inspire imaginea succesului. Acesti factori ar putea fi:

  • banii;
  • puterea;
  • invidia: daca el poate, eu voi putea si mai bine;
  • mandria – ziceau ca nu o sa reusesc niciodata, o sa va arat eu voua !
  • simtul datoriei;
  • speranta;
  • respect;
  • diferite rivalitati : dintre colegi, dintre frati, etc.
Imagine de: Gerd Altmann

Teama si incredere

“Ma tem sa nu ajung un ratat in viata…” este o teama care o sa va motiveze foarte tare, in schimb o teama demotivanta care impiedica oamenii sa aiba initiativa este: “Ma tem ca nu o sa reusesc daca o sa incerc sa realizez acea sarcina, asa ca ar fi mai bine daca nu incerc deloc”

Teama de succes este doar lipsa increderii in fortele proprii. Justificandu-ne singuri printr-un dialog interior de tipul: “Este bine cum este acuma” sau “Ma simt bine asa cum sunt” singuri ne convingem ca nu meritam sa reusim.

Recunoasteti reusitele dumneavoastra si extrageti incredere din ele; considerati obstacolele niste binecuvantari care asteapta sa fie descoperite.

Incercati sa va formati obiceiul de a va construi propriile sugestii adaptate la nevoile dumneavoastra cand cineva sau dumneavoastra observati ca ati dobandit o atitudine negativa.

Trebuie sa va ganditi in asa fel ca orice obstacol poate fi depasit si mai mult de atat poate fi transformat intr-o oportunitate. Creativitatea care o sa va ajute sa depasiti obstacolele va genera idei care o sa va ajute sa avansati mai mult fata de cum ati fost inainte de aparitia obstacolului. Pentru obstacolele aparute trebuie sa gasiti o modalitate sa le faceti sa lucreze in favoarea dumneavoastra.

Pentru a motiva o persoana, in primul rand trebuie sa cunoasteti sa intelegeti persoana respective, sa stiti ce fel de personalitate are.

Nu puteti motiva pe cineva daca nu puteti sa va exprimati aprecierea pentru un lucru pe care acesta l-a facut, intr-un mod convingator. Sunt momente la locul de munca cand ati dori sa sugerati cuiva cum si-ar putea imbunatati performantele. In asemenea situatii trebuie sa fiti foarte atent cum exprimati aprecierile. De exemplu: O persoana in cauza nu intelege de credeti dumneavoastra ca a facut o treaba atat de buna. Atunci trebuie sa ii explicati persoanei in cauza de ce credeti ca a facut o treaba bune: “Raportul respectiv a fost excelent din cauza ca…” O persoana in cauza crede ca a ajuns la acel rezultat datorita norocului. Atunci dumneavoastra trebuie sa ii sugerati ca performanta respectiva este o trasatura personala: “Esti un fotograf excelent pentru ca ai fotografia in sange”.

A motiva pe cineva inseamna a-i oferi un cadou. Pentru a motiva pe cineva, este nevoie ca in primul rand dumneavoastra sa fiti motivati.

Cei mai multi dintre noi vor sa isi exprime mai mult aprecierea, sa laude mai mult pentru a intari increderea lor si a celor din jur. Lasati totul sa decurga natural si adaptati-va nevoilor persoanei pe care o motivati.

Copyright © Adrian SuhanAcesta este un articol Descopera.Net, copierea lui este interzisa fara acordul nostru. Daca totusi doriti sa copiati partial din text, va rugam sa adaugati un link spre acest articol.

In continuarea va las si cateva fotografii motivationale care sa va dea mai mult curaj

motivare poti castiga daca iti doresti asta
Poti sa castigi daca iti doresti asta / Imagine de: Olena Sergienko
motivare viseaza crede obtine ceea ce iti doresti
Viseaza, crede, obtine ceea ce iti doresti / Imagine de: carolyn christine
motivare urmareste-ti visul
Urmareste-ti visul / Imagine de: Nick Fewings
motivare fa din aceasta zi una minunata
Fa din aceasta zi, una minunata / Imagine de: 🎄Merry Christmas 🎄
motivare poti sa faci tot ce iti doresti
Poti sa faci tot ce iti doresti / Imagine de: Natalia Lavrinenko
motivatie mental
Imagine de: John Hain
motivare nu renunta
NU RENUNTA / Imagine de: 🎄Merry Christmas 🎄

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *