Despre Marele Canion – Fotografii

marele canion

Despre Marele Canion

Grand Canyon sau Marele Canion al fluviului Colorado este un canion adanc, lung si sinuos sapat de fluviul Colorado de-a lugul timpului (eroziune exercitata de fluviu in ultimii 70 de milioane de ani). Ca si locatie, acesta se gaseste in nordul statului Arizona. Marele Canion are o lungime de 446 km, o latime de 29 de km si o adancime de pana la 1857 de metri. Cu toate acestea, nu este nici cel mai adanc si nici cel mai lung canion din lume, fiind depasit de Marele Canion Yarlung Tsangpo, din Tibet, care poate ajunge pana la adancimea de peste 5300 de metri.

Zona a fost locuita de nativii americani cu mult timp inainte de venirea europenilor in cele doua Americi. Se spune ca spaniolul Garcia lopez de Cardenas ar fi fost primul european care a vizitat Canionul, in jurul anului 1540. Maiorul John Wesley Powell, militar american, a condus prima expeditie stiintifica de studiere a Marelui Canion spre sfarsitul anului 1860.

Datorita diferentelor mari de altitudine Marele Canion are propria clima, aceasta putand varia drastic in functie de locul unde te gasesti.

Marele Canion poate fi vizitat prin patru puncte, dupa cum urmeaza: Sud, Nord, Est si Vest. Cea mai frumoasa zona pare a fi cea din sud, accesul pe acolo se face insa mai dificil, dupa 5 ore de mers pana acolo din Las Vegas.

Daca mergeti cu masina trebuie sa stiti ca la un moment dat va trebui sa renuntati la masina si sa o lasati intr-o parcare special amenajata, o parcare imensa si gratuita. In continuare calatoria va continua cu autobuzul.

marele canion sua
Sursa Foto: Filio

Atractii turistice la Marele Canion: Ferma Hualapai, Skywalk (constructie din sticla aflata la 1km deasupra Marelui Canion care ofera o priveliste deosebita spre Eagle Point), Satul American Nativ, Guano Point, Yavapai, Lookout Studio, Mather Point, North Rim, Bright Angel Trail, Rim Trail, North Kaibab Trail, Cascada Havasu, Calea Ferata a Marelui Canion, Monumentul National Parashant, Tuweep, Muzeul Geologic, Desert View Drive si nu numai.

Surse si adrese web utile:
https://www.nps.gov/grca/index.htm
https://en.wikipedia.org/wiki/Grand_Canyon
https://calatoriideweekend.ro/marele-canion/
https://travel.usnews.com/Grand_Canyon_AZ/Things_To_Do/ (Atractii Turistice Marele Canion)

Fotografii Marele Canion

muntele in forma de potcoava marele canion
Muntele in forma de potcoava – Horsheshoe / Foto: Pexels
peisaj marele canion
Peisaj superb cu Marele Canion / Foto: cecilevanmeensel
rau in marele canion
Peisaj de la nivelul raului / Foto: skeeze
Raul Colorado – Marele Canion / Foto: kahern
watchtower marele canion
Watchtower – atractie turistica a Marelui Canion / Foto: Steppinstars
marele canion acoperit cu zapada
Marele Canion acoperit partial cu zapada / Foto: Egor Shitikov
apus marele canion
Apus la Marele Canion / Foto: balder815
Panorama Marele Canion / Foto: Markus Distelrath
lacul powell arizona
Lacul Powell – Arizona – Marele Canion / Foto: ArtTower
podul de sticla skywalk
Podul de sticla Skywalk – Marele Canion / Foto: Bishnu Sarangi

Copyright ©Acesta este un articol Descopera.Net, copierea lui este interzisa fara acordul nostru. Daca totusi doriti sa copiati partial din text sau sa folositi imagini, va rugam sa adaugati un link spre acest articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.