Cascada Niagara – Atractii Turistice

Cascada Niagara reprezinta o masiva cadere de apa situata pe Raul Niagara in estul Americii de Nord la granitele dintre SUA si Canada. Este impartita in trei cascade sau caderi de apa: Horseshoe Falls (unii ii spun cascada din zona Canadei), American Falls (langa granita cu SUA) si una mai mica, adiacenta numita Bridal Veil Falls.

cascada niagara noaptea
Foto: James Wheeler

Cascada Niagara este foarte mareata, foarte larga, cu cei 168000 m3 de apa care cad in fiecare minut, fiind cea mai mare cascada din America de Nord. Aceasta s-a format acum circa 10.000 de ani, in timpul Erei Glaciare.

Apa cade de la 52 de metri inaltime in partea dinspre Canada si de la 21 de metri inaltime in partea dinspre SUA. Ca largime, Canadian Falls are aproximativ 790 de metri iar American Falls are in jur de 320 de metri.

Numarul de turisti care viziteaza anual Cascada Niagara se invarte undeva la 25-30 de milioane de oameni.

Traficul maxim de vizitatori are loc pe timpul verii, cand Cascada Niagara este o atractie pe timp de zi, dar si pe timp de noapte. Dupa lasarea intunericului, lumini colorate lumineaza ambele parti ale caderii, timp de cateva ore, din partea canadiana.

barca cascada niagara
Foto: Pexels

Atractii turistice Cascada Niagara

Croaziera cu vaporul Maid of the Mist este cea mai veche, dar si cea mai cunoscuta atractie turistica de la Cascada Niagara. Aceasta opereaza de pe partea americana, in timp ce pe partea canadiana avem vaporul Hornblower Cruises.

Din partea americana, cascada poate fi privita de la pasarele, de-a lungul Prospect Point Park, care are si un turn de observare, dar si un doc pentru barca Maid of the Mist. In zona se mai pot face drumetii care permit vizualizarea raului Niagara si drumetii care duc pana la un anumit punct, sub Cascada Bridal Veil.

cascada niagara fotografie aeriana
Foto: Jeff Leonhardt

Se mai pot face calatorii de observare cu elicopterul. De asemenea, pe partea canadiana avem doua turnuri care au punti de observare, respectiv: Skylon si Minolta.

O alta atractie turistica importanta este Whirlpool Aero Car, construita in 1916 si care este o telecabina care duce vizitatorii peste Niagara Whirlpool din partea canadiana. Impresionante sunt si calatoriile in spatele caderilor de apa, de pe platforme de observare si tuneluri aflate in apropierea fundului.

Langa cascada, pe partea canadiana, gasim strada Clifton Hill, cunoscuta ca si Strada Distractiei (Street of Fun), care este una dintre principalele atractii turistice. Aici se gasesc magazine de cadouri, case bantuite, restaurante, hoteluri si diverse atractii tematice, fiind o zona importanta de distractie, atat pentru familii cat si pentru tineri. Daca ajungeti in zona merita sa dati o tura cu impresionanta roata, Niagara SkyWheel Ferris.

Surse si adrese web utile:
https://www.niagarafallsstatepark.com/attractions-and-tours
https://www.niagarafallstourism.com/blog/family-entertainment/
https://en.wikipedia.org/wiki/Niagara_Falls
https://en.wikipedia.org/wiki/Clifton_Hill,_Niagara_Falls

Copyright ©Acesta este un articol Descopera.Net, copierea lui este interzisa fara acordul nostru. Daca totusi doriti sa copiati partial din text sau sa folositi imagini, va rugam sa adaugati un link spre acest articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.