Atractii Turistice Boston

Boston este capitala statului Massachusetts din Statele Unite. Orasul a luat fiinta la data de 17 noiembrie 1630 si este unul dintre cele mai vechi orase din regiunea nord-estica a Statelor Unite. De asemenea este si un important centru al vietii culturale, economice, stiintifice, tehnologice si financiare din aceasi parte de nord-est a Statelor Unite.

boston

Generalitati

Populatia orasului cuprinde aproximativ 690.000 de locuitori.
Zona metropolitana, cunoscuta sub numele de Noua Anglie, din care face parte si orasul Boston are in jur de 8 milioane de locuitori.
Orasului i se mai spune si “Orasul de pe colina” denumire primita de la John Winthrop care era guvernatorul coloniei numite Massachusetts Bay Colony (devenita apoi statul Massachusetts).

Informatii despre Boston si locuri de vazut

Despre Boston se spune ca este un loc perfect pentru o vacanta. Orasul nu va dezamagi pe nimeni pentru ca acolo se gaseste tot ceea ce isi doreste cineva. Orasul Boston este atractiv pentru familii, pentru oamenii de afaceri dar si pentru tineri indragostiti. Un alt punct forte al orasului il reprezinta constructiile absolut fantastice, metroul subacvatic, fiind una dintre realizarile marete ale omenirii. Boston este orasul unde oricine se poate acomoda pentru ca este imposibil sa cauti ceva in acest oras si sa nu gasesti.

Orasul este cunoscut pentru mancarea de fasole coapta traditionala, pentru Fenway Park, pentru Maratonul din Boston, dar si pentru barul din Cheers.

In 2017 orasul Boston s-a clasat pe locul 5 in lume la inovatie. Transportul public extins, reteaua de trasee pentru biciclete, spatii intinse cu parcuri, centrele de invatamant si institutiile de cercetare de renume mondial, precum MIT, Harvard sau Tufts, fac din Boston ununl dintre cele mai bune orase din SUA.

Boston este si un oras sanatos, cu multe parcuri publice, cu locuri de joaca, cu locuri pentru facut sport, cu piete pentru fermieri, la toate acestea accesul fiind foarte convenabil. Toate acestea si nu numai, fac din Bosto unul dintre cele mai sanatoase orase din tara, cu o inalta calitate a vietii.

Exista nenumarate lucruri de facut in Boston, dar timpul petrecut aici trebuie sa includa si locuri de arta, muzica si teatru. In acest sens in oras pot fi vizitate: Muzeul de Arta din Boston, Simfonia din Boston, Scoala de Muzica sau Teatrul Huntington.

boston sua

Alte atractii turistice in Boston

Acvariul New England, aflat la cativa pasi de Rose Kennedy Greenway, prezinta numeroase exponate de viata la mare, de la meduze exotice pana la foci si pinguini jucausi. Deschisa in 1969 acvariul are si o zona in care se reproduce un mediu de recifi de corali.

Insulele Boston Harbor, cu cele 34 de insule care se afla in largul coastei Boston ofera vizitatorilor oportunitati nesfarsite de distractie.

Daca ajungeti aici nu puteti rata Freedom Trail, primul tur istoric american care include 16 dintre cele mai importante locuri ale Razboiului de Independenta din Statele Unite.

Odata ajunsi la Quincy Market, cunoscuta pentru stilul sau arhitectural, ne putem desfasura la unul din cele 20 de restaurante sau 40 de standuri diverse. Piata este cunoscuta ca un loc unde sa iesi cu familia.

insulele boston harbor

Alte locuri de vizitat in Boston sunt: Faneuil Hall, Stadionul Fenway Park, Boston Common (cel mai vechi parc din America), Back Bay sau nava USS Constitution care este cea mai veche nava militara, inca functionala, care navigheaza de fiecare data pe 4 iulie pentru a comemora independenta Statelor Unite.

Surse si adrese web utile:
https://www.nbss.edu/blog/detail/~post/boston-best-city-America
https://www.boston.gov/
https://www.touropia.com/top-tourist-attractions-in-boston/

Copyright ©Acesta este un articol Descopera.Net, copierea lui este interzisa fara acordul nostru. De asemenea, fotografiile ne apartin. Daca totusi doriti sa copiati partial din text sau sa folositi imagini, va rugam sa adaugati un link spre acest articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.