Despre Bora Bora – Polinezia Franceza

Bora Bora o insula vie, emanand bunastare, prosperitate si bogatie cu seninul cerului si limpezimea apei ce inconjoara vegetatia insulei de un verde de smarald. Poate fi o excelenta alegere pentru o destinatie exotica in care doriti relaxare si purificare spirituala.

bora bora
Photo by Damien Chaudet

Nu mai mult de 3 hectare masoara aceasta perla insulara din inima Pacificului. Armonia dintre bunul gust si luxul pe care il emana insula este recunoscuta si foarte apreciata de turistii din toata lumea.

Foarte multi localnici vorbesc limba franceza pentru ca insula este un departament de peste mari al  Polineziei franceze, insa si limba engleza este o limba vorbita si foarte  cunoscuta.

Cu o istorie bogata, insula a primit numele de Pola Pola, care s-ar traduce prin ” primul nascut”, nume ce a evoluat transformandu-se in Bollabolla, apoi in Bora Bora. Insula a fost si baza militara. Pista de decolare-aterizare folosita de americani in timpul primului razboi mondial, a fost transformata in aeroport.

insula bora bora
Photo by Vincent Gerbouin

Din Valea Alba, puteti admira jocul baracudelor si al delfinilor, in reciful de corali. Inca un loc unde puteti vedea specii de pesti si alte vietuitoare subacvatice este Lagoonarium, un acvariu natural in mijlocul insulei.

Daca veti dori sa faceti o mica excursie prin adancurile Pacificului, puteti opta pentru snorkerling, iar pentru iubitorii sporturilor acvatice, jet ski-ul sau scuba diving-ul va stau la dispozitie. O portie sanatoasa de adrenalina veti primi in sesiunile de aqua safari, scufundarea la peste 35 de m sau cand veti merge sa hraniti rechini infometati, inotand printre ei, protejati de o cusca metalica.Cei ce vor opta pentru o calatorie pe insula, se vor indragosti de peisajul fermecator, oferit de nunatele de verde ale vegetatiei bogate, insa este recomandata utilizarea unei masini de teren din cauza drumurilor accidentate. De pe insula se pot inchiria masini 4×4 si biciclete.

Insula a luat nastere in urma unei eruptii vulcanice, de acum 3 milioane ani, dar legendele, privind crearea insulei amintesc de zeii, care traiau candva aici.

Iata mai jos o fotografie realizata din spatiu, asa arata insula Bora Bora.

bora bora din spatiu
Foto: https://eol.jsc.nasa.gov/SearchPhotos/photo.pl?mission=ISS009&roll=E&frame=5535
unde se gaseste bora bora
Iata mai sus localizarea insulei pe harta Pamantului, la 225 km nord-vest de Tahiti.

La final va propun si o filmare video care ne arata frumusetea acestei insule.

Copyright © Descopera Lumea | Acest articol ne apartine si NU poate fi copiat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.