Despre Balea Lac – Fotografii

In Muntii Fagarasi descoperim zona turistica Balea Lac, o zona cu o priveliste superba situata la altitudinea de 2034 de metri. Lacul, situat la obarsia Curtisoarei, are o lungime de 360 de metri si 11 metri adancime.

In jurul lacului descoperim plante diverse precum floarea de colt sau macul galben, animale ocrotite prin lege precum rasul, marmota, capra neagra sau acvila de munte, astfel ca o zona de circa 100 de hectare din jurul lacului a fost declarata rezervatie stiintifica.

balea lac

Accesul la Balea Lac se face pe Transfagarasan, in perioadele cand acest drum este deschis. Cand drumul este inchis accesul se poate face doar dinspre Sibiu, pana la Balea Cascada si de acolo cu telecabina pana la Balea Lac.

Impatimitii muntelui cauta aceasta zona turistica pentru drumetii care incanta privirile turistilor prin peisajul existent. Zona permite practicarea unor activitati de agrement diverse, in timp ce traseele pot fi adevarate provocari. Daca in perioadele calde se poate face canotaj, in perioadele de iarna se pot face curse de schi sau snowboard si alte sporturi precum hokey, curling si patinaj sau concursuri cu parapanta. Unele din sporturile de iarna din lista de mai sus pot fi realizate pe timpul iernii si pentru ca gheata lacului poate ajunge si pana la 1 metru grosime in aceasta perioada friguroasa.

Tunelul rutier Capra-Balea Lac, strabate muntele Paltinul, intre cotele 2025-2042 metri, fiind a doua constructia rutiera situata la cea mai inalta altitudine din Romania, dupa Transalpina (care ajunge pana la 2145m). Tuneleul are o lungime de 887 metri si este cel mai lung tunel rutier din tara.

Telecabina Balea Cascada

Programul telecabinei Balea Cascada este zilnic intre orele 9-17, iar pretul pentru un drum este de 35 de lei (adult) si 15 lei copii pana la 12 ani.

Cabana Balea Lac

Cabana aflata pe peninsula de langa lac, inconjurata din trei parti de apa, ofera cazare la standarde internationale, toate incaperile fiind mobilate si dotate cu dus, wc, televizor si internet.

cabana balea lac

Hotelul de Gheata Balea Lac

Hotelul de Gheata este construit in fiecare an, incepand cu anul 2005 cu blocuri de gheata extrase chiar din Lacul Balea, blocuri care pot atinge si greutati de pana la 70 de kilograme. Durata de constructie este de aproximativ o luna si circa 8000 de turisti ii trec pragul in fiecare an. Preturile la hotelul de gheata pot fi de la 500 de ron pentru o camera dubla (maxim 2 persoane) si pana la 800 ron cazare in Igluu (maxim 4 persoane).

Foto: https://www.romania-insider.com/100-places-romania-landmarks

Restaurantul hotelului (program 9-21) se lauda cu bucate traditionale cu ingrediente naturale folosite de la oamenii din zona. De asemenea, la barul restaurantului se gasesc bauturi alese, atat pentru cei mari cat si pentru cei mai mici.

In apropierea hotelului exista si o Biserica de Gheata.

Fotografii Balea Lac

balea lac
lake balea
priveliste balea lac
Vrabia – Balea Lac
tunelul capra balea lac
Tunelul rutier Capra – Balea Lac
priveliste dupa iesirea din tunelul balea lac
Priveliste dupa iesirea din Tunelul Capra – Balea Lac

Copyright © Descopera Romania | Acest articol ne apartine si NU poate fi copiat.

Fotografiile din articol ne apartin si nu pot fi copiate. Daca totusi doriti sa folositi unele fotografii va rugam sa postati un LINK spre aceasta pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.