Cum se vor schimba calatoriile cu avionul dupa pandemie

Actuala pandemie de Covid-19 a schimbat modul in care se fac desfasoara diverse afaceri. Multe industrii au trebuit sa vina cu idei noi si sa gaseasca modalitati de a inova in acest timp. Companiile aeriene au fost puternic lovite de aceasta pandemie fiind nevoite sa reduca zborurile cu 95% din cauza lipsei de cereri si a interdictiilor de calatorie. Probabil, calatoriile cu avionul vor reveni la normal intr-o zi, dar cu siguranta totul nu va fi exact asa cum a fost anterior.

avion decolat la apus de soare

Unele companii aeriene care zboara in prezent au luat initiativa ca pasagerii sa poarte masti pe toata durata calatoriei. Pe masura ce pandemia se va apropia de sfarsit, iar viata va reveni incet la normal, cu siguranta vom vedea oameni care poarta masti ca un obicei post-pandemic pe care il vor continua.

Daca 11 septembrie a adus schimbari majore la nivelul securitatii aeronautice, probabil ca si pandemia de covid-19 va aduce masuri suplimentare pentru asigurarea sigurantei pasagerilor. De data aceasta insa, inamicul este unul invizibil. Una dintre masurile pe care deja le vedem pe multe aeroporturi din lume este screeningul temperaturii. Aeroporturi de pe toate continentele ecranizeaza temperatura pasagerilor la intrarea in tara sau la intrarea in aeroport. In unele locuri, pasagerilor le sunt puse intrebari suplimentare despre locurile pe unde au calatorit recent, inainte de imbarcarea in aeronava.

aeroport gol coronavirus
Sursa foto: Gerald Friedrich

Daca inainte de pandemie eram obisnuiti cu cozi de pasageri la ghiseele de check-in, in viitor ne putem astepta la sisteme de check-in de la distanta sau online. Calatorii si-ar putea face check-in-ul de acasa si in aeroport nu vor avea alte interactiuni pana la imbarcare, decat la trecerea prin filtrelele de securitate. Pe unele aeroporturi vom putea gasi instalate aplicatii de check-in pentru a evita astfel interactiunea cu alte persoane.

Majoritatea expertilor sunt de acord ca, calatoriile vor reveni la normal, intrebarea este insa cand si cum, pentru ca unii ne prezic un al doilea si chiar un al 3-lea val de coronavirus. In acest sens, nu este asteptata o revenire la normalitate pana in 2021. Companiile aeriene vor sa zboare si regandesc reguli de siguranta si sanatate pentru a castiga increderea pasagerilor si pentru a evita raspandirea virusului.

avion aeroportul international cluj-napoca

O lume post-pandemica va fi foarte diferita, iar calatoriile aeriene nu vor face exceptie. Fiecare eveniment major din istorie ne modeleaza viitorul, iar lumea se confrunta acuma cu Covid-19. Schimbarea pare infricosatoare, dar orice schimbare va veni, va trebui sa ne protejeze sanatatea si siguranta pe masura ce vom iesi din aceasta pandemie si calatoriile cu avionul se vor relua aproape normal.

Surse si adrese web utile:
https://www.worldatlas.com/articles/how-airline-travel-will-change-when-the-pandemic-ends.html
https://www.insider.com/how-flying-airports-air-travel-could-change-future#you-might-be-required-to-take-a-blood-test-or-nasal-swab-ahead-of-a-flight-or-upon-arrival-1
https://www.bloomberg.com/news/features/2020-04-24/coronavirus-travel-covid-19-will-change-airlines-and-how-we-fly

Copyright ©Acesta este un articol Descopera.Net, copierea lui este interzisa fara acordul nostru. Daca totusi doriti sa copiati partial din text sau sa folositi imagini, va rugam sa adaugati un link spre acest articol. De asemenea, fotografiile din articol nu pot fi copiate fara acordul nostru sau fara un link spre aceasta pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *