Ce se poate face de-a lungul anului in Lyon

Orasul Lyon a avut o mare influenta culturala asupra Frantei, dar si a lumii. Acesta este cunoscut mai ales pentru istoria si arhitectura sa remarcabila. In concluzie este destinat turismului si culturii.

Anul incepe bine pentru iubitorii de prajituri, in luna ianuarie se desfasoara concursul international “World Pastry Cup”. Unde se aduna peste 7000 de participanti in fiecare an. Inca din anul 1989 acest eveniment a devenit unul favorit pe lista evenimentelor gastronomice din Lyon.

In luna februarie, este organizata o expozitie de mobile, “Eurotips”. Acest mare eveniment atrage atat cumparatorii de mobile cat si firmele producatoare.Pentru cei pasionati de accesorii sau cadouri inedite in luna martie este planificat la Lyon un targ international. Aici se gasesc bijuterii artificiale, haine si accesorii de piele si obiecte prelucrate manual.

In luna aprilie, se desfasoara un raliu de masini, “Lyon-Charbonnières Car Rally”. Acesta este un eveniment istoric, cursa incepe in Lyon si se termina in orasul Charbonnières.

Muzica electronica este sarbatorita in luna mai, fiind organizat un eveniment special “Nuits Sonores”. Cu aceasta ocazie turistii pot dansa pana dimineata.

foto lyon franta
Imagine de Baptiste Lheurette

Cei pasionati de teatru sunt invitati in luna iunie la festivalul “Biennial Theatre Festival for Young Audiences”. Acest eveniment a devenit in timp unul dintre cele mai populare in Europa. Acesta incurajeaza cautarile pentru noi talente si ideei in teatru.

In luna iulie este sarbatorita ziua Bastiliei, in Lyon sarbatoarea include petreceri si artificii toata noaptea.

Turistii pot participa in luna august la un festival de arta, “Nuits de Fourvière Festival”. Acesta combina muzica, teatrul si dansul in amfiteatrele romane din Lyon.

In luna septembrie este planificat un targ de ceramica care atrage anual in jur de 50.000 de vizitatori

Pentru iubitorii de antichitati in luna octombrie se desfasoara un festival pe aceasta tema. Magazinele afiseaza cele mai spectaculare obiecte, iar vizitatorii pot asculta muzica live si pot observa in liniste orice obiect le atrage atentia.

“Beaujolais Nouveau” este o sarbatoare planificata  in luna noiembrie. Aceasta este organizata in  cinstea celui mai popular vin din aceasta regiune.

In luna decembrie este organizaat un targ de cadouri in spiritual sarbatorilor de Craciun. Aici mai sunt organizate si concerte de muzica clasica.

lyon franta
Imagine de 272447

Copyright © Descopera Lumea | Acest articol ne apartine si NU poate fi copiat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.