Ce poti face de-a lungul anului in Venezia si galerie de fotografii

Venetia este un oras in nordul Italiei, cunoscut pentru turism si industrie. Este capitala regiunii Veneto, iar in renastere acest oras a fost un port important si un mare centru de comert. Orasul mai este cunoscut pentru nasterea unor curente artistice si a jucat un rol important in dezvoltarea muzicii simfonice de-a lungul timpului, fiind orasul in care s-a nascut Antonio Vivaldi. La finalul articolului gasiti si o minunata galerie de imagini cu acest oras deosebit.

venezia noaptea
Venezia noaptea | Foto de: Gerhard G.

IANUARIE. In ianuarie la Venetia este planificata o petrecere pe plaja din Lido, aici se vor desfasura mai multe evenimente pentru a sarbatori trecerea in noul an.

FEBRUARIE. Cel mai vestit festival din Venetia este Carnavalul venetian, organizat in luna februarie. Participantii vor putea achizitiona masti, iar in piata centrala San Marco se pot vedea artisti ce par a veni din trecut. Atmosfera este senzationala, durata acestui eveniment fiind de o saptamana. In acest timp turisti pot participa la concursuri, piese de teatru in aer liber si spectacole atat muzicale cat si coregrafice.

MARTIE. In luna martie este organizata La Vecia. Un eveniment interesant deoarece aminteste de perioada medievala, mai ales de arderea pe rug, una dintre cele mai controversate practici religioase.

APRILIE. Festa di San Marco este organizata in luna aprilie. In aceasta zi barbatii trebuie sa ofere trandafiri persoanelor iubite.

MAI. Pentru iubitorii de teatru in Venetia se desfasoara Festa Medievale del Soave Bianco Soave pe 5 mai. Atunci se vor organiza diferite procesiuni istorice, concerte de muzica si spectacole de teatru in aer liber.

IUNIE. In luna iunie se desfasora Biennale cea mai mare expozitie de arta contemporana.

IULIE. Opera Festival, este un eveniment organizat in fiecare an in luna iulie. Se poate participa la concerte de muzica, la dansuri, teatru si opera ce vor fi sustinute in biserici si in Arena Romana.

AUGUST. Festivalul international de film este organizat in luna august, titlul acestuia este simbolic Mostra del Cinema di Venezia.

SEPTEMBRIE. In luna septembrie este planificat Partita a Scacchi. Acesta este un eveniment indedit, unde venetienii se vor juca sah in costume medievale intr-o piata publica.

OCTOMBRIE. Festa di Mosto este ocazia perfecta de a asista la producerea mustului, strugurii sunt presati in mod traditional cu picioarele. Acest eveniment se desfasoara in luna octombrie.

NOIEMBRIE. In noiembrie se sarbatoreste sfarsitul marii ciume din 1631. Festa della Madonna della Salute consta in procesiuni deasupra unui pod peste canalul principal.

DECEMBRIE. Iubitorii de balet pot participa in luna decembrie la festivalul Opera si Balet.

Fotografii Venezia

apus de soare venezia
Apus de soare | Foto de: Michelle Maria
Palatul Cavalli-Franchetti | Foto de: Nicolas Hoizey
gondole venezia
Gondole Venezia | Foto de: Andy Holmes
masca pentru carnavalul de la veneza
Masca pentru Carnavalul de la Venezia | Foto de: 5598375
podul rialto venezia
Podul Rialto si gondole pe apa | Foto de: Damiano Baschiera
marele canal venezian
Marele canal Venezian | Foto de: Free-Photos
venetia in ceata
Venetia in ceata | Foto de: Anja🤗#helpinghands #solidarity#stays healthy🙏
Peisaj – Venezia intre zi si noapte | Foto de: Samuel Busetto
apus in burano venetia
Apus in Burano (Venetia) | Foto de: Francesco Guida
Culori – Insula Burano – Venetia | Foto de: Pixaline
piata san marco venetia italia
Piata San Marco Venetia | Foto de: Diogo Pereira
Carnavalul de la Venetia | Foto de: Serge WOLFGANG
Canal ingust din Venetia | Foto de: travelspot
plimbare cu gondola prin venetia
Plimbare cu gondola prin Venetia | Foto de: Olga Malykh
Venezia vazuta de sus | Foto de: Karen Uppal

Copyright ©Acesta este un articol Descopera.Net, copierea lui este interzisa fara acordul nostru. Daca totusi doriti sa copiati partial din text sau sa folositi imagini, va rugam sa adaugati un link spre acest articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.