Atractii turistice Varsovia

Varsovia, capitala Poloniei, s-a transformat intr-un centru de cultura, cu festivaluri ce nu se termina niciodata, evenimente si targuri.

Varsovia este un oras care a renascut de mai multe ori, precum pasarea Phoenix, in ciuda faptului ca de-a lungul secolelor a fost invadata de mai multe tari si chiar daca a suferit pagube inestimabile dupa al doilea razboi mondial. Cu toate acestea Varsovia este astazi un oras nou, un oras vibrant, care a fost restaurat in mare parte si care are ce oferi vizitatorilor. Astfel, pe langa atractii turistice deosebite, pe care le vom si enumera mai jos, turistii vor putea participa si la o multime de activitati culturale impresionante.

Photo by Kamil Gliwiński on Unsplash

Sa vedem in continuare ce se poate face in Varsovia de-a lungului anului, pentru ca acest oras are multe de oferit.

In luna ianuarie si februarie nu sunt organizate evenimente, dar se poate vizita Royal Castel unde se desfasoara diferite expozitii si spectacole.

Carnavalul polonez incepe in luna martie. Aici se poate gusta mancarea traditionala, dansa si bea fara limita. Toata lumea participa la acest festival fie ca se distreaza acasa, pe strazi sau in cluburi. Evenimentul aduce o atmosfera de bucurie si sarbatoare orasului.

In luna aprilie este planficat Festivalul Ludwig van Beethoven. Aici se poate participa la diferite concerte si expozitii in onorea marilor compozitori din lume. Acesta este organizat chiar inainte de Paste in fiecare an. Un alt eveniment important, pe 19 aprilie, este aniversarea eroilor ghettourilor. Oamenii  aduc flori in semn de recunostiinta si pentru a onora moartea evreilor din acel lagar.

Pentru iubitorii de literatura in luna mai este organizat un targ international de carte, in special carti cu tematica istorica.

Festivalul Mozart este oragnizat in luna iunie. Opera din Varsovia recreaza cu aceasta ocazie cele mai bune compozitii.

Pentru iubitorii de jazz in luna iulie este programat festivalul Jazz In The Old Town. In plus se mai  organizeaza International Street Arts Festival, atunci strazile Varsoviei se trezec la viata datorita miilor de spectacole ce se desfasora in aer liber. Este un eveniment unic si participarea este incurajata.

Luna august continua festivalul de jazz si in plus se poate participa la concertele de vara de Chopin.

In luna septembrie se organizeaza Warsaw Autumn, eveniment care sarbatoreste cea mai buna muzica clasica contemporana din Polonia. Pentru o saptamana festivalul strange la un loc cei mai buni muzicieni din toata lumea. Sunt organizate cinci concerte de simfonie, spectacole, concerte, conferinte, expozitii si prezentari.

Festivalul de film din Varsovia renumit pentru mediatizarea unor mari regizori de film polonezi este organizat in luna octombrie. Peste 100 de filme sunt rulate de-a lungul festivalului, iar la final se vor decerna premii pentru cel mai popular si cel mai bun film.

In luna noiembrie sunt organizate doua evenimente internationale. Primul este Euroshorts, un festival de filme de scurt metraj, ca tema variaza de la desene animate la documentare. Cel de-al doilea eveniment din aceasta luna este un festival de pian care se desfasoara la Royal Castel si prezinta o serie de recitaluri faimoase in intreaga lume.

Targul de craciun din luna decembrie este ocazia perfecta pentru a alege un cadou specific de sarbatori. Cele mai bune si variate cadouri se gasesc la Royal Castel si la Palatul Culturii.

Atractii turistice Varsovia

  • Palatul Culturii si Stiintei

Palatul Culturii si Stiintei (foto sus), cladire construita in 1950, fiind cea mai inalta din Polonia, este o cladire care gazduieste o multime de evenimente. Ca loc de concert, a gazduit numeroase grupuri internationale, inclusiv Rolling Stones in 1967. Palatul Culturii si Stiintei este unul dintre reperele cele mai importante din Varsovia.

In interiorul cladirii gasim un cinematograf, 4 muzee, 4 teatre, o piscina, 4 universitati, dar si numeroase cafenele si restaurnate. De asemenea, vizitatorii pot profita de terasa de la etajul 30, de unde avem si o priveliste impresionanta asupra panoramei orasului.

  • Orasul Vechi

Orasul vechi din Varsovia (foto jos) a fost complet reconstruit dupa cel de-al doilea razboi mondial, bazat in cea mai mare parte pe picturile din secolul al 18-lea ale pictorului italian Canaletto. Cele mai multe cladiri reconstruite aratau ca structurile originale din secolul al 16-lea.

Photo by Elijah G on Unsplash

Aflat pe lista patrimoniilor UNESCO, orasul vechi este pazit cu mandrie de sirena din Varsovia (o sculptura din bronz, simbol al orasului). In piata veche gasim o multime de terase si restaurante, iar turistii mai pot explora strazile pitoresti din zona, dar si catedralele Sfantul Ion si Barbican.

  • Castelul Regal

Castelul Regal a deservit de-al lungul timpului functionari si conducatori polonezi, sau resedinta regala. In prezent gazduieste un muzeu si este deschis publicului, pe care ii “teleporteaza” in vremea lui Stanisław August Poniatowski, ultimul rege al Poloniei. Uneori, aici au loc si intalniri oficiale de stat. Acesta este situat in Piata Castelului, la intrarea in orasul vechi.

  • Parcul Lazienki

Parcul Lazienki, cunoscut si sub denumirea de Parcul Regal Bath, cel mai mare parc din Varsovia, are in componenta si Palatul Łazienki Królewskie. Pe langa palat, turistii mai pot gasi aici si un lac, o gradina botanica, un amfiteatru cu piese de teatru, spectacole si concerte gratuite.

Alte obiective turistice: Muzeul Uprising (povestea rebeliunii poloneze impotriva ocupatiei naziste), Nowy Swiat (New World Street – una dintre cele mai istorice strazi din Varsovia), Palatul Wilanow, Muzeul Istoriei Evreilor Polonezi, Centrul de Stiinta Copernicus, Muzeul Neon, Muzeul Fryderyk Chopin si nu numai.

Poate te intereseaza si Cazare in Varsovia

Acesta este un articol Descopera.net, copierea lui este interzisa fara acordul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.